Златишки предприемачи участваха в информационна среща

 

На 28 април в Златица се проведе информационна среща, на която бяха представени възможностите за насърчаване и финансиране на микро, малък и среден бизнес от специално създадения Фонд от „Дънди Прешъс Металс“ в партньорство с община Златица.

Информационната среща се проведе в посетителския център „Юрий Гагарин“, където се събраха представители на компанията, партньорите, консултантите и банката-партньор. Присъстваха и неголяма група граждани от Златица, които проявиха интерес към срещата.

Представители на организаторите запознаха бъдещите предприемачи с условията и критериите за кандидатстване, необходимите документи и изисквания, методологията за оценка на проектите и възможностите за кредитиране.

Общият размер за финансиране на проекти в община Златица се предвижда да бъде в рамките на 40 000 лева, половината от които ще се предоставят безвъзмездно, другата половина ще бъдат заемни средства. Не се предвижда самоучастие за златишките предприемачи.

За желаещите да кандидатстват с проекти пред Фонда е предвидено обучение. Периодът за кандидатстване вероятно ще бъде през месеците юли и август, а одобрените проекти ще бъдат финансирани през месец септември тази година.

Проектът за подкрепа на микро, малък и среден бизнес в региона е пилотен и се реализира за първи път.

Публикувана на: 2021-04-29
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"