2019.09.17
вторник
02:11
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Започва регистрация на домашните прасета в Пирдоп

Започва регистрация на домашните прасета в Пирдоп

Официалният сайт на община Пирдоп приканва собствениците на домашни прасета да съобщят отглеждания от тях брой животни в общинската администрация. Повод за поканата до собствениците е предприемането на превантивни мерки за недопускане на  разпространението на болестта „африканска чума" по свинете.

От общината припомнят за усложнената епизоотична обстановка в Румъния и опасността от прехвърляне на българска територия на болестта „африканска чума по свинете", и във връзка с писмо на Областна дирекция „Земеделие" - София област, касаещо предприемането на превантивни мерки.

Африканската чума по свинете е високопатогенна инфекциозна болест, която засяга домашната и дивата свиня. Препоръчителни превантивни мерки за стопаните, отглеждащи свине за собствени нужди, е да ги ограничат за обслужване в затворени ограждения. Препоръчва се да не се ползват храни и смески, които са били в свободен достъп за диви животни.

Припомня се още, че за нерегистрираните животни и в случай, че се наложи да бъдат превантивно унищожени, ако попаднат в застрашени от болестта зони, няма да се изплащат обезщетения.

От община Пирдоп приканват всички собственици на домашни прасета, в срок до 14.09.2018 г. /петък/ включително, да съобщят отглеждания от тях брой животни. Това може да се направи в сградата на Общинска администрация - Пирдоп при дежурния по ОбС или на телефони 0886 073775 и 0879 496870, а в село Душанци - в сградата на кметство Душанци или на телефони 0885 899267 и 0885 844310.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-09-12 15:44
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"