Започнаха дейностите по проект в училището в Чавдар

 

Днес – 10 юли, в двора на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ в Чавдар се състоя кратка церемония по първа копка на проект за текущ ремонт на сградата за спортни дейности там и реконструкция на оградата на училището. Проектът е финансиран от Министерство на труда и социалната политика по проект Красива България, община Чавдар и рудничната компания край Челопеч /“Дънди Прешъс Металс“/.

Събитието се състоя в двора на учебното заведение. Присъстваха представители на ръководството на общината, служители, представители на фирмата-изпълнител, на училището, медии. Секретарят на община Чавдар Павлина Павлова приветства всички, а Петър Манчев, директор на дирекция «Териториално устройство и развитие» разясни повече за проекта. Стана ясно, че общата стойност на инвестицията е 411 хил.лв, от които 36% от държавата и 64% съфинансиране на общината, като рудничната компания финансира около 132 хил.лв. за строителните работи. Ще бъде санирана сградата за фитнес и спорт в двора на училището и ремонтирани две помещения вътре, както и санитарни възли и стълбище. Ще бъде подменена още цялата ограда на училището от около 260 метра. В проекта е заложено още три работни места по време на строежите и обучение на още 11 души в областта на строителството.

Стоителна машина направи символичната първа копка, а секретарят Павлова разби бутилка шампанско за успех на проекта. Присъстващите бяха почерпени с питка и сол. Срокът на изпълнение на проекта е 4 месеца от датата на първата копка.

 

Публикувана на: 2024-07-10
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"