2019.08.19
понеделник
01:19
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Залесяването в Копривщица продължава

Залесяването в Копривщица продължава

В Копривщица продължават залесителните дейности. В „Маджаров парк“ бяха засадени нови фиданки от иглолистни и широколистни дървесни видове. Инициативата е на комисията за противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.

Залесяването се осъществи на мястото на изсечените преди време дървета. Тогава сечта в парка  беше по повод множеството жалби от жители на града за премахване на опасните дървета. Дървесината беше продадена на желаещи на цени одобрени от общински съвет Копривщица.

За да бъде възстановено екологичното равновесие и парковата среда специалистите са избрали за засаждане дървета с устойчива коренова система и съобразени с климатичния пояс и надморска височина.

Ученици от паралелката по лесовъдство и зрелостници от СУ „Любен Каравелов“, и деца от детска градина “Евлампия Векилова“ взеха дейно участие в залесяването. Зам.–кметът на града Тони Малинов направи научен обзор защо точно тези видове трябва да бъдат залесени. Децата рецитираха любими стихове за пролетта и гората.   Кметът на града Генчо Герданов и председателят на комисията на култура и образование Георги Доросиев поздравиха младите залесители, а директорът на Общинското предприятие - Златарев показа точно как да се извършва засаждането на дърветата. На най-малките участници в залесяването бяха поднесени подаръци.

Предстои ново засаждане на фиданките от американски дъб, засадени в детската градина по програмата „Засади гора“.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-04-12 17:02
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"