Закриха Влайкови дни 2023 в Пирдоп

 

На 24 май, в центъра на Пирдоп, тържествено завършиха 31-вите културни празници на града „Влайкови дни 2023”.

Присъстваха множество жители и гости на града. С шествия, към тържеството се присъединиха ученици и преподаватели от учебните заведения в града. Събитието започна с химна на Република България и „Върви, народе възродени”. Официалната част беше открита от мажоретния състав на детска градина „Пека и Карло Чоконяни”. Със специалния си танц малките мажоретки, с ръководители Мария Червенкова, Стефка Павлова и Деси Георгиева, поздравиха публиката. Кметът на общината Ангел Геров приветства всички и поздрави с празника.

/приветствие Геров/

Приветствие към присъстващите отправи и председателят на общинския съвет Васил Кафеджиев.

/приветствие Кафеджиев/

Ставрофорен свещеноиконом хаджи Недко Бръмбаров отслужи тържествен водосвет. Той поздрави всички с празника. Последва официалната церемония по награждаване на отличниците на Пирдоп - талантливите деца на града, постигнали високи резултати в различни области на регионално и национално ниво. С отличието „Ученик на годината” за 2023 година бяха удостоени четвъртокласничката от НУ “Тодор Влайков” Божидара Пачева, Християн Николов от XII “а” клас на СУ “Саво Савов”, Милен Николов от XII клас на ПГМЕ и Александрина Захариева от XII “а” клас на ПГТХТ “Никола Димов”. Отличията връчиха кметът Геров и председателят Кафеджиев.

Двете Райки на „Влайкови дни 2023” – Даниела Венкова и Елина Василева получиха специални благодарности и подаръци за помощта им в културните празници на града.

Събитието продължи с концерт-спектакъл на Държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев” с главен художествен ръководител Георги Андреев. Певците, музикантите и танцьорите предложиха на публиката шарена китка от песни, танци и музика. Публиката бурно аплодира техните изпълнения.

Празникът продължи до ранните следобедни часове. С това 31-вите културни празници на Пирдоп „Влайкови дни 2023” бяха закрити.

 

Публикувана на: 2023-05-25
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"