2019.02.23
събота
20:03
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
ЮЗДП продължава почистването по границата с Македония

ЮЗДП продължава почистването по границата с Македония

Екипи на Югозападното държавно предприятие продължават работата по  отстраняване на дървесна и храстова растителност в 3-метровата полоса по българо-македонската държавна граница. Дейностите по почистване, поддържане и обновяване на граничната линия започнаха през пролетта на 2017г., като вече са почистени 59 километра. До крайната точка - връх Тумба в планината Беласица, където се събират границите на България, Гърция и Република Македония, остават около 8 километра. Това е най-тежкият участък, тъй като теренът е силно пресечен, с голям наклон. Почистването там ще бъде извършено при благоприятни атмосферни условия.

Вчера служители на ЮЗДП, оборудвани с бензиноморни триони и храсторези, отстраниха самозалесили се дървета и храсти в участък в достъпната част на Беласица, в землището на петричкото с. Габрене. Цялостната дейност по почистване се очаква да приключи до началото на юни.

Припомняме, че през 2016 г. служители на ЮЗДП съдействаха и при отстраняване на дървета и храсти върху общо 79 километра по българо-гръцката и българо-македонската граници.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-02-09 16:17
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"