2019.09.17
вторник
02:13
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Йордан Пилитов спаси кръста в Антон

Йордан Пилитов спаси кръста в Антон

По традиция, на 6 януари, когато Православната църква чества Богоявление, антончани се събраха в центъра на селото за извършване на ритуала по хвърляне на кръста. Още преди да започне ритуалът, в центъра на селото се извиха народни хора.

Отец Недко Бръмбаров отслужи света литургия за здраве, освети водата и благослови миряните. Кметът на община Антон Стоян Гарчев пожела на всички да бъдат здрави и да имат много успехи през годината.

Четирима смелчаци се хвърлиха във водите на изкуствено направения вир на река Селска. Тази година богоявленският кръст беше спасен от Йордан Пилитов. Тъй като на този ден той празнува своя имен ден, кметът Гарчев удвои паричната награда. Празникът продължи с народни песни и хора.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-01-09 14:35
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"