2019.04.20
събота
16:21
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
«Влайкови дни 2018» започнаха по вода

«Влайкови дни 2018» започнаха по вода

На 11 май стартираха „Влайкови дни 2018”. 26-ите Майски културни празници на Пирдоп започнаха на специално изградената сцена на площада в града. Лошото време уплаши пирдопчани и присъствието беше по-слабо от обикновено. Събитието уважиха народният представител от района Лало Кирилов и колегите му Радослав Стойчев и Валентин Милушев, Владислав Иванов - аташе „Вътрешна политика и двустранни отношения" при Посолството на Руската федерация у нас, кметове на съседни общини, общински съветници. Присъстваха и представители на културни, просветни и други институции в града, дарители, граждани и гости на община Пирдоп.

Стартът на празниците беше даден с химна на Република България и танца на мажоретките към НУ „Тодор Влайков”. Проливният дъжд прекрати церемонията и тя беше пренесена в салона на читалище „Напредък”. Приветствие отправи кметът на община Пирдоп Ангел Геров. Както всяка година, на сцената присъстваше и талисманът на Влайковите дни - емблематичният образ на Райка, главната героиня от произведението на Тодор Влайков "Дядовата Славчова унука". Тази година в ролята ще се редуват Ванеса Николова и Габриела Крайчева - възпитанички на СУ „Саво Савов". По традиция кметът Геров им връчи сребърната огърлица на Райка. Народните представители Лало Кирилов и Валентин Милушев поздравиха пирдопчани с празника и пожелаха успех на културните прояви.

Празникът продължи с поздравителен концерт на квартет „Белканто".

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-05-14 16:57
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"