2019.05.22
сряда
08:59
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Възстановиха руски паметник край Челопеч

Възстановиха руски паметник край Челопеч

На 8 май край Челопеч се състоя тържество за отбелязване на Деня на Европа и победата. Паметникът в чест на загиналия Михаил Иванович Калинин, известен още като руския памчетник, се намира в близост до главния път на около 1 километър западно от Челопеч. Паметникът беше напълно възстановен със средства на руското посолство.

На тържественото отбелязване присъстваха кметът на община Челопеч Алекси Кесяков, председателят на ОбС Николай Николов, представители от руското посолство в България, служители от общинската администрация, ветерани и граждани.

Припомнени бяха историческите събития, свързани с Втората световна война. Бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Калинин. Жертвите бяха почетени с едноминутно мълчание.

Приветствия направиха Максим Ардеев, отговарящ за руските паметници, и Олга Хаванова, трети секретар към руското посолство. Музикални изпълнения направиха жените и децата от формация „Средногорски звън” с ръководител Невелина Сараджова.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-05-09 17:36
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"