2019.07.19
петък
12:03
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В „Уни Хоспитал“ се поставят коленни стави

В „Уни Хоспитал“ се поставят коленни стави

Първата коленна става, която се поема изцяло от НЗОК,  бе поставена в МБАЛ „Уни Хоспитал“. Интервенцията бе извършена от началника на отделението по ортопедия и травматология д-р Димитър Кочев заедно с републиканския консултант за Южна България проф. д-р Владимир Ставрев и д-р Видко Желев.

Пациентката се чувства добре и вече се раздвижва, уточни д-р Кочев, подчертавайки, че цената на протезата се плаща от НЗОК.

Причините за коленното протезиране най-често са свързани с остеоартрит на ставата – износване на ставния хрущял, което води до болезненост, деформация, ограничаване на движенията. Причините за износване на ставата могат да бъдат свързани и със специфични артрити. Коленната протеза се състои от няколко компонента – метални и полиетиленови  -имащи за цел да заместят увредените краища на участващите в коленната става кости и да позволят свободни движения.

Д-р Кочев заяви още, че вече са планирани и други пациенти, на които ще се поставят безплатни коленни стави, както и безплатни тазобедрени стави.

Последна редакция на: 2019-07-09 15:35
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-07-09 15:29
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"