2019.07.19
петък
12:04
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В „Уни Хоспитал“ бе извършено модерно лечение с тромболиза

В „Уни Хоспитал“ бе извършено модерно лечение с тромболиза

Супра селективна артериална тромболиза беше извършена в МБАЛ „Уни Хоспитал“ - Панагюрище на пациент с остро исхемично нарушение на мозъчното кръвообращение. Интервенцията беше извършена от началника на клиниката по кардиология доц. Симеон Димитров и д-р Цочо Кметски, лекар от клиниката по неврология. Високотехнологичният метод на лечение при остри мозъчни инфаркти беше приложен за пореден път в болницата в Панагюрище.

Прилагането на модерното лечение стана възможно, след като болният получава инсулт на работното си място и откарването му в болницата е било в рамките на един час от инцидента. Това е едно от основните условия за прилагането на съвременната терапия за лечение на исхемичен мозъчен инсулт. Приложеният иновативен метод в „Уни Хоспитал“ се извършва само в още няколко лечебни заведения в страната.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-07-12 15:31
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"