2018.10.23
вторник
15:41
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В СУ Пирдоп проведоха открит урок с облачни технологии

В СУ Пирдоп проведоха открит урок с облачни технологии

В СУ „Саво Савов” – Пирдоп се проведе открит урок с приложение на облачни технологии. Инициативата е съвместна на „Аурубис България” с училището.

На събитието присъстваха директорът Цвятко Четьов, преподаватели, ученици, медии. Гости на урока бяха експерти от РУО-Софийска област и преподаватели по физика от учебни заведения в района на Средногорието.

Откритият урок беше по „Човекът и природата” при учениците от 5 „а” клас с преподавател Антоанета Димитрова. Темата на урока беше Космосът. Бяха демонстрирани решаване на тест и преподаване на нов урок чрез облачните технологии.

Припомняме, че облачната технология е модел, който прави възможен мрежовия достъп до споделени ресурси, като интернет мрежи, сървъри, хранилища за масиви от данни и софтуерни приложения. Чрез него потребителите имат достъп до „тежки” приложения чрез леко преносими устройства, като мобилни телефони, лаптопи, таблети и други.

Пред присъстващите преподавателят демонстрира как се провежда изпит-тест чрез приложение. Димитрова изпрати тест на таблетите на учениците и получи обратно резултата на всеки. По този начин учителят може да изпраща и задачи за домашна работа на своите ученици.  Последва преподаване на нов урок, също чрез приложение. Учениците видяха почти в реално време разположението на планетите и космическите тела. Имаха възможност да променят времето на изгледа, да приближават визуализацията и други.

Целта на събитието беше да се покажат предимствата на използването на облачни технологии в образователния процес за по-лесно усвояване на учебния материал от учениците.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2017-11-14 15:53
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"