В рудника завърши трети випуск от дуалното обучение

 

На 13 май, с церемония в тесен кръг, в рудничната компания край Челопеч /“Дънди Прешъс Металс Челопеч”/ беше отбелязано успешното завършване на третия випуск от дуалната форма на обучение в Професионална гимназия “Златица”.

Дванадесетокласничката Пепа Маринова беше част от екипа на компанията през последните две учебните години в отдел “Електро и КИП и А поддръжка - преработка на руда” с ментор Найден Кръстев и ръководител Пламен Петров.

Девойката сподели, че предимно мъжката професия ѝ е допаднала много и в бъдеще би искала да се занимава с нещо подобно. Тя благодари за опита, който е придобила и отношението, което е получила от екипа. Менторът Кръстев сподели отличните си впечатления от работата с учениците. Той сподели, че това предизвикателство го е направил по-спокоен и търпелив.

Дуалната форма на обучение е един от най-съвременните модели на учене чрез работа, който дава доказани резултати. Тя се осъществява паралелно на две места – в професионалното училище и фирма - партньор.

 

Публикувана на: 2024-05-15
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"