2019.08.22
четвъртък
21:54
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Пирдоп гостува алпинистът Атанас Скатов

В Пирдоп гостува алпинистът Атанас Скатов

В Пирдоп гостува алпинистът Атанас Скатов. Визитата беше по инициатива и по покана на Ротари клуб Пирдоп.

Срещата със Скатов се състоя в зала „Лектория” на читалище „Напредък”. Присъстваха множество членове на клуба, техни близки и приятели, както и множество членове и младежи от туристическите дружества в района.

Гостът беше представен от Петър Чобанов. Припомняме, че Скатов е  първият българин, изкачил връх Еверест по северния и южния склон, както и първият българин, изкачил 7 континентални първенци. По професия е агроном по растителна защита, ентомолог и еколог.

Скатов приветства присъстващите и посредством презентация разказа своята биография и предизвикателствата, с които се е сблъскал. Алпинистът разказа и за своите проекти през годините, както и тези, които планира. Най-мащабният проект на алпиниста е покоряването на седемте континентални първенци без консумацията на животинска храна. За последните години той е участвал в 16 експедиции, изкачил е 13 върха. Покорил е 7 осемхилядника и 7 континентални първенци. Срещата се превърна в мотивираща лекция за силата на духа и преследването на мечтите.

Гостът представи и своите книги, които са своеобразен дневник на експедициите. Първата от общо четирите издадени книги е „Богинята Майка на вселената“, както наричат още връх Еверест. Присъстващите се възползваха от възможността да си закупят екземпляр от четивата с автограф на автора.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-10-10 16:03
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"