В Пирдоп ГЕРБ печелят, Възраждане са втори

 

На 9 юни се проведоха поредните избори за народни представители в българското народно събрание. Много ниската избирателна активност размести малко подредбата на политическите партии, но не и из основи.

В община Пирдоп в избирателните секции са се явили 1922-ма избиратели, които са гласували с машини и хартиени бюлетини. Действителните гласове са всичко 1795, останалите 127 гласа са недействителни или „не подкрепям никого“.

Коалицията ГЕРБ-СДС в община Пирдоп получава най-високия резултат 27,30%. Партия „Възраждане“ успява да вземе втори резултат – 15,82%. Третата политическа сила в Пирдоп е Коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ с 10,25%. Веднага след тях се нарежда Движението за права и свободи с 10,08%. Българската социалистическа партия е едва пета по резултати – 7,91%. Веднага след тях се нареждат от „Има такъв народ“ – 7,07%. С най-нисък резултат са от партията-изненада „Величие“, които събират вота на 5,29% от пирдопските избиратели.

 

Публикувана на: 2024-06-12
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"