В ПГ-Златица се провежда Седмица на професиите

 

Професионална гимназия "Златица" стартира нова инициатива, наречена "Седмица на професиите", в рамките на която учебното заведение провежда различни мероприятия, свързани със специалностите и професиите, по които се обучават учениците там.

Първата инициатива бе свързана с традиционната специалност за техникума - "Автотранспортна техника". Проведе се състезание по колоездене. Надпреварата започна с решаване на листовки и продължи със скоростно преминаване през трасе.

Последва дейност, в която учениците от специалност "Автотранспортна техника" демонстрираха умения за работа с гумодемонтажна машина и машина за баланс на гуми.

С викторина бе представена специалността "Обогатяване на полезни изкопаеми". Учениците трябваше да разпознават различни скали и минерали от учебните комплекти, предоставени от МГУ "Св. Иван Рилски". Учениците от специалността разказаха подробно за всяка една скала и минерал. Специалността "Обогатяване на полезни изкопаеми" е една от трите, по които професионалното училище ще осъществява прием за следващата учебна година.

 

Публикувана на: 2024-06-13
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"