2019.09.17
вторник
02:12
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Копривщица стартира проект

В Копривщица стартира проект

Проект „Копришка китка“ стартира в града-музей. Проектът е за създаване на социално предприятие на територията на община Копривщица. В проекта вземат участие дванадесет участници. Партньор на община Копривщица е  Федерацията на научно-техническите съюзи, наследник на БИАД.

Проектът стартира с първа работна среща на участниците и ръководителите и по повод проектния модул за психическо подпомагане и мотивация. В социалното предприятие ще участват дълготрайно безработни. Чрез обучителен модул те ще бъдат подготвени за бъдещия екип на новото предприятие. Проектът е бутиков и е подготвен на база интервюта с безработните и оценка на техните отговори.

Участниците в проекта показаха пред ръководителите си  наученото по време на първия модул по темата „Копривщица в сърцето“ и споделиха, какво ги е мотивирало да променят бъдещето си. Обучаваните  демонстрираха  придобитите умения за психологическо подпомагане и мотивиране чрез презентации. Модулът дава „летящ старт“ за дванайсет участници в проекта. 

Създателите на проекта и кметът на община Копривщица Генчо Герданов гостуваха на срещата, където бяха посрещнати по стара традиция с хляб и сол.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-07-19 15:22
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"