2019.04.20
събота
16:23
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Копривщица се проведе офроуд състезание

В Копривщица се проведе офроуд състезание

Копривщица беше домакин на юбилейния  10-и събор на любителите на екстремни спортове и приключения. През уикенда се проведе „Офроуд сбирка 4Х4 Копривщица - Офоруд уикенд 2018”. Официалният старт на събора беше даден на историческия площад „20 април“. Над 130 автомобила се включиха в приключението.  Домакините от Копривщица, със съдействието на община Копривщица, община Чавдар, Горноослекова къща-музей и частни фирми, бяха организирали игри, състезания и томбола. Правилата  за състезанията и задълженията на участниците бяха съобщени в началото на събора. Въпреки проливния дъжд, ентусиастите се включиха в дневните и нощни кормувания в местността „Хайдушки кладенец”, в много приключения  и забавни игри, които донесоха награди и емоции на публиката и на майсторите в управлението на автомобилите. Първо място грабна Светослав Енчев с време 1 мин. 32:33, а при АТВ-тата – Петър Кузманов. Организаторите бяха приготвили за своите гости изненади. Клуб „Традиция“ от Копривщица и Хисаря пресъздадоха моменти от хайдушкото минало на Копривщица. Театърът на открито припомни на участниците минали събития и имената на старите копривщенски воеводи. С падането на нощта се запали хайдушкият огън и точно в полунощ заря освети хайдушката поляна.  В последния ден на събитието организатори, участници и гости почистиха поляните и си пожелаха нови срещи и приключения. Изхранването на участници и гости беше поверено на академия „Кулинарен историк“.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-07-09 17:14
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"