2019.09.17
вторник
02:11
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Копривщица се проведе научна конференция

В Копривщица се проведе научна конференция

Копривщица беше домакин на научна конференция на тема „Копривщица и копривщенци в новобългарското просветно движение“. Тя беше посветена на 190 години от рождението на Йоаким Груев. В рамките на два дни в Старото възрожденско училище „Св. Св. Кирил и Методий“ си дадоха среща научни изследователи, музейни специалисти, филолози, краеведи и др., които представиха своите изследователски трудове пред научните среди и обществеността в Копривщица. Програмата включваше научни изследвания и трудове по темите: „Ранните години и педагогическата дейност на Йоаким Груев“,  „Възрожденски приноси, книжовна и обществено-политическа дейност на Йоаким Груев“, „Памет, признателност и  документално наследство“ и „Копривщица и копривщенци в новобългарското просветно движение“. Научните разработки бяха посветени на важния принос на Йоаким Груев – възрожденски просветител, книжовник и общественик, и неговото място в просветната история, културния и обществен живот на България. Организатори на събитието бяха община Копривщица, Дирекция на музеите, ПУ „Паисий Хилендарски“, Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при БАН и УниБИТ – София. Ще бъде издаден тематичен сборник с докладите от конференцията, като средствата за него ще бъдат осигурени от Дирекция на музеите и Кирил Палавеев – управител на фирма от Варна. Заместник кметът на община Копривщица поздрави участниците и връчи поздравителен адрес.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-09-13 17:06
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"