2019.09.17
вторник
02:10
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Копривщица пресъздадоха епизоди от хайдушките борби

В Копривщица пресъздадоха епизоди от хайдушките борби

Регионален клуб „Традиция“ – гр. Копривщица, покани свои колеги от цялата страна, за да пресъздадат епизоди от дейността на хайдушкото движение в Средногорието. Местността, на която се състоя събитието, е на границата между Копривщица и Стрелча. Там, където хайдушките дружини на известните копривщенски войводи са оставили диря в историята ни.

Приживе станал легенда е Дончо Ватах войвода, който е родом от Копривщица. Дончо става герой на една от най-хубавите повести на големия писател и революционер Любен Каравелов.

На хайдушкото сборище бяха представени  театрализирани епизоди от българската история по действителни събития.  Стана ясен и малко известен  факт, че за да се справи с хайдутите и да нямат убежища, османската власт изсича вековни гори. Събитието край Копривщица беше уважено от кмета Генчо Герданов, общински съветници и граждани.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-07-31 16:06
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"