2019.07.19
петък
12:04
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Копривщица почетоха паметта на Каблешков

В Копривщица почетоха паметта на Каблешков

По инициатива на дружество „Димо Георгиев“ с председател Веселин Станчев и със съдействието на Община Копривщица, Дирекция на музеите, църковно настоятелство към храм „Успение на Пресвета Богородица“, СУ „Любен Каравелов“ - Копривщица, Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“ гр. София и  клуб „Традиция“, беше отдадена почит към саможертвата на Тодор Каблешков.

На гроба на Каблешков свещеник Богомил Читалов и отец Георги изнесоха заупокойна молитва  за апостола и всички жертви на българите в борбата за освобождението. Присъстващите почетоха паметта на героите с едноминутно мълчание. Бяха поднесени венци и цветя от представителите на институциите. В словата си бригаден генерал Явор Матеев и директорът на музеите Кунка Неделева припомниха значението на подвига, неизвестни черти от живота на Каблешков запазени в архивите и саможертвата на апостола. Те бяха единодушни, че не отбелязваме гибел, а начало на безсмъртие.

На поклонението присъстваха кметът на Община Копривщица Генчо Герданов, зам.-директорът на СУ „Любен Каравелов“ Теодора Цоловска, директорът на детска градина „Евлампия Векилова“ Пенка Иванова, граждани, ученици и гости на града.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-06-17 16:53
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"