2018.10.23
вторник
15:43
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Копривщица отбелязаха 61 години предучилищно образование

В Копривщица отбелязаха 61 години предучилищно образование

В Копривщица отбелязаха 61 години предучилищно образование в града. Малките копривщенчета от ДГ „Евлампия Векилова” и техните преподаватели отбелязаха годишнината с тържество, на което присъстваха и представители на Община Копривщица.

Гост на празника беше бате Илиян,  пътуващ актьор. Със своята забавна постановка, той предизвика сърдечните детски усмивки и весело настроение. Кметът на общината Генчо Герданов и главният счетоводител на общината връчиха на децата  играчки и книжки.

Припомняме, че преди 61 години се поставя началото на предучилищното образование в Копривщица. Първият директор на детската градина е Янка Меслекова, а първите учители са Снежана Златарева и Мария Брайкова. През годините и под ръководството на Таня Христова-Йовкова детската градина достига своя разцвет с 6 групи и новопостроена сграда. Сградата се достроява в най-трудните години, благодарение на общината и щедрите дарения от Италия, получени със съдействието на  г-жа Велянова – дългогодишен директор на Италианския лицей в Горна баня.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2017-11-10 17:28
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"