2018.07.23
понеделник
18:31
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини

В Копривщица гостува грънчарска работилница

По покана на Дирекция на музеите в  Копривщица, в Палавееви къщи беше открита изложба керамика на Захари Иванов и грънчарска работилница за деца и възрастни.

Овладял уроците на традицията, усвоил технологията и не на последно място одухотворил занаята, днес Захари Иванов представя част от националната ни керамичка школа.

Захари Иванов завършва специалност „Керамика” в Национална художествена академия през 2001г. при проф. Ивана Енева и от тогава учавства в редица изложби и демонстрации на българската керамика. От 2006 г. той изследва традицията на  бусинската керамика, от която черпи вдъхновение. Творбите на Захари Иванов съдържат топлотата на модерен творец, продължител на здравата традиция в керамиката.

Гражданите и гостите на града ще имат възможност да се докоснат и до автентично грънчарско колело и опитат своите умения в пресъздаването на  форми и пластики от глина. Грънчарската работилница ще гостува на копривщенци до 31 август 2017 год.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2017-08-11 16:27
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"