2019.07.22
понеделник
01:10
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В ДПМ Челопеч се състоя среща с местни медии

В ДПМ Челопеч се състоя среща с местни медии

В информационния център на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ се проведе работна среща на местни медии с ръководството на компанията. От страна на рудничната компания присъства Изпълнителния директор Илия Гърков.

Срещата започна с представянето на снимков материал от първото количество произведен концентрат с руда от рудника „Ада Тепе“ в Крумовград. Дружеството е получило и признание за социалната си програма в община Крумовград. Към момента директно назначените служители там са 234 човека, а свързаните чрез подизпълнители са още 171. Повече от 90% от тях са местни хора. Продължават дейностите по довършване на част от сградния фонд в рудник „Ада Тепе“ като официалното откриване на рудника се очаква да се случи през третото тримесечие на тази година.

Изпълнителният директор на „Дънди Прешъс Металс“ съобщи още през 2018 година дружеството е произвело златен концентрат, от който са добити над 6 000 кг. злато и над 16 000 тона мед.

Илия Гърков съобщи още, че планираното надграждане на стената на хвостохранилището в Челопеч ще се извърши на 3 етапа, което би гарантирало успешната работа на рудника за още 20 години.

Беше направена и оценка на икономическата обстановка. Увеличава се търсенето на мед, най-вече за производство на електрически превозни средства. В последните месеци има завишен интерес и към инвестиционното и бижутерско злато в световен мащаб.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-03-15 17:04
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"