2019.09.17
вторник
02:09
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Челопеч стартира офроуд състезание

В Челопеч стартира офроуд състезание

Днес стартира офроуд състезанието „Рейнфорест Челиндж  Балканс” (Rainforest Challenge Balkans).  В парк „Корминеш” край Челопеч беше даден официален старт на състезанието. Община Челопеч е домакин за втора поредна година, а състезанието се провежда за четвърта година. В него се включват 11 екипажа в клас „адвенчър спорт” и 4 екипажа в клас „компетитор”. Всички участници бяха приветствани от Сашка Вътева – служител в общинска администрация Челопеч.

Сашка Вътева: Пилоти, пожелавам ви бензин в кръвта, пламък в душите и малко лудост в главите, за да се получи наистина едно зрелищно състезание. Пожелавам ви хубави, приятни мигове на територията и землищата на Община Челопеч и безаварийно каране.

Специални гости на събитието са организаторите на същото състезание, но в Италия.

Пред присъстващите бяха представени всичките 15 екипажа. В екстремното състезание участват и три жени, две са навигатори, а третата е пилот и участва соло без навигатор. След представянето екипажите се отправиха към шахта „Север” над Челопеч, от където се дава реалният старт на тежкото офроуд състезание. Състезателите днес ще изминат около 30 км, като ще има и специални етапи и за двата класа по билото на Стара планина.

Утре състезанието ще продължи в Средна гора, като специални етапи ще има в местността „Маята”. Вечерта клас "Adventure" ще кара в "зоната на здрача". Това е нощен етап с изключителна сложност с трасе около 6 км и се намира на „Кашана” в Златишка община.

В неделния ден екипажите ще преминават през атрактивни препятствия  в местността „Маята” за забавление на публиката. И през трите дни от състезанието ще има три помощни екипажа, които ще помагат при необходимост. Екипажът, класирал се на първо място, ще получи право на безплатно участие на големия финал на „Рейнфорест Челиндж”, който се провежда в Малайзия в края на всяка календарна година. Освен това победителят ще има възможността да участва безплатно и на „Рейнфорест Челиндж” - Южна Европа - Италия, през 2019 г.

Организатори на събитието са община Челопеч и Офроуд клуб „Средногорие”.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-08-03 15:49
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"