2019.07.19
петък
12:01
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Челопеч откриха изложба живопис на Божурка Дакова

В Челопеч откриха изложба живопис на Божурка Дакова

В неделния ден, на 16 юни, в заседателната зала на община Челопеч беше открита изложба живопис на Божурка Дакова. Събитието беше първото от поредицата събития в културната седмица на Челопеч по повод празника на селото – Пресвета Неделя. Множество близки и приятели на художничката се събраха на откриването на първата ѝ самостоятелна изложба.

28-годишната Божурка Дакова е от Челопеч. Завършила е основното си образования в селото. Средното се образование е завършила в АТПГ Златица, а висшето – в Минно-геоложки университет. Омъжена с едно дете. Понастоящем живее в Карлово.

Залата се оказа тясна за нейните почитатели. Събитието беше открито от Сашка Вътева, която представи художничката. Кметът Алекси Кесяков поздрави младата художничка и ѝ отправи предизвикателство - да пресъздаде върху платно красотата на родното й село. Самата Дакова приветства присъстващите и поднесе своите благодарности към общинското ръководство за съдействието, към близките и приятелите си за подкрепата. Стана ясно, че изложбата е в памет на Ненка Василева – майка на художничката. Бяха изложени 25 платна живопис, две графики и една икона, рисувана на керемида. Бяха изложени творби и на покойната майка на Дакова, правени в нейното детство. Близки и познати споделиха мили спомени от миналото на семейството. Диляна Личева, приятелка на семейството, връчи на Божурка пазената от нея студентска книжка на майка ѝ. Дакова благодари сърдечно за оказаното внимание и прие множество поздравления и букети с цветя.

Изложбата ще бъде на разположение на ценителите до 23 юни като се предоставя възможност за закупуване на творбите.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-06-17 16:54
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"