2019.09.17
вторник
02:11
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Челопеч отбелязаха Съединението

В Челопеч отбелязаха Съединението

Жители и гости на Челопеч тържествено отбелязаха Деня на съединението на Княжество България с Източна Румелия – 6 септември.

133-ата годишнина от паметната дата беше отпразнувана в центъра на селото с тържествен концерт. Присъстваха запасни офицери и сержанти.

Събитието беше открито с химна на Република България и ставане на крака. Водещите на събитието приветстваха присъстващите и дадоха думата на председателя на организацията на запасните офицери – Филип Вътев. Той поздрави с празника и отбеляза значимостта на акта по Съединението на България. Вътев призова всички към единство. От името на община Челопеч, общинския съвет и запасните офицери беше поднесен венец пред паметника на загиналите за свободата на България.

Вечерта продължи с концерт на камерен хор „Професор Георги Робев” с диригент Нели Трошева. Вокалната формация изпълни няколко възрожденски песни и прикани публиката да запее заедно с тях. Събитието завърши с хоро. От името на общината гостуващата група получи кошница с цветя.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-09-07 15:00
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"