В Челопеч отбелязаха Съединението

2018-09-07 15:00
 

Жители и гости на Челопеч тържествено отбелязаха Деня на съединението на Княжество България с Източна Румелия – 6 септември.

133-ата годишнина от паметната дата беше отпразнувана в центъра на селото с тържествен концерт. Присъстваха запасни офицери и сержанти.

Събитието беше открито с химна на Република България и ставане на крака. Водещите на събитието приветстваха присъстващите и дадоха думата на председателя на организацията на запасните офицери – Филип Вътев. Той поздрави с празника и отбеляза значимостта на акта по Съединението на България. Вътев призова всички към единство. От името на община Челопеч, общинския съвет и запасните офицери беше поднесен венец пред паметника на загиналите за свободата на България.

Вечерта продължи с концерт на камерен хор „Професор Георги Робев” с диригент Нели Трошева. Вокалната формация изпълни няколко възрожденски песни и прикани публиката да запее заедно с тях. Събитието завърши с хоро. От името на общината гостуващата група получи кошница с цветя.

 

Добавена от: Иванка Господинова Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"