2019.07.22
понеделник
01:15
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Чавдар си организираха ловджийска среща

В Чавдар си организираха ловджийска среща

В съботния ден, на 9 февруари, на площада в Чавдар се състоя второто издание на „Ловджийска среща на мегдана”. Събитието беше организирано от ловната дружинка в селото, съвместно с читалище „Надежда” и община Чавдар. Срещата отбеляза края на ловния сезон.

В центъра на селото се събраха множество местни ловджии, техни колеги от района и страната. Пред своите приятели и гости те приготвиха характерни ловджийски гозби. На скарата се печаха месни деликатеси, а в големия тиган се готвеше традиционната за Чавдар месна гозба с праз лук.

Председателят на ловната дружинка Стоян Раков приветства присъстващите и пожела здраве и слука на колегите си. Изненада за празника поднесоха местните самодейци. Те влязоха в ролята на женската ловна дружинка. С музика и танци те поздравиха своите колеги ловджии и пожелаха повече слука. В танцовата програма участваха ловджийки, оркестрантки, техният богат улов, както и мечкар с мечката си.

Празникът продължи с български кръшни хора и веселие. Всеки имаше възможността да опита от вкусните гозби, направени от членовете на ловната дружинка.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-02-11 16:36
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"