2019.07.22
понеделник
01:15
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Бенковски отпразнуваха Св. Дух

В Бенковски отпразнуваха Св. Дух

Днес отбелязваме църковния празник Св. Дух.  Свети Дух се празнува на петдесет и първия ден след Великден. Българите вярват, че от велики четвъртък до Св. Дух душите на всички мъртви са на свобода - на земята. За изпроводяк на душите хората приготвят курбан, правят общи трапези, пеят и се веселят.

По този повод традиционно на параклиса „Св. Дух” край Бенковски се събраха жители и гости на селото за отбелязването на празника. Пред светите икони в божия храм вярващите запалиха свещички и се помолиха за здраве. Отец Николай освети празничния курбан и поздрави всички присъстващи с празника. Курбанът беше раздаден за здраве. На празника присъстваха кметове на общини от Средногорието, кметски наместници, представители на общинските съвети, служители на „Елаците - Мед”. За доброто настроение на всички се погрижи семейство Ангелиеви от Златица.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-06-17 16:49
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"