2019.05.22
сряда
08:59
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Увеличиха болничните легла в областта

Увеличиха болничните легла в областта

Увеличиха броя на болничните легла в Софийска област след намесата на областния управител Илиан Тодоров. Увеличението е спрямо предложения Проект за здравна карта на областта – 2018.

В публикуваната областна здравна карта интензивните легла са увеличени с 5 броя, терапевтичните – с 10 броя, хирургичните – с 40 броя, а леглата за рехабилитация са с 5 броя повече спрямо предвидените в Проекта за здравна карта на областта.

Припомняме, че Проектът на здравна карта - 2018 на Софийска област предвиждаше орязване на болнични легла, вследствие на което Тодоров изпрати писмо до здравния министър Кирил Ананиев с настояване броят на болничните легла да се запази или да бъде орязан минимално.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-06-12 16:44
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"