2019.05.22
сряда
09:02
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Ученици от Златица бяха наградени в рамките на конкурс

Ученици от Златица бяха наградени в рамките на конкурс

„Елаците-Мед” и „Геотехмин” наградиха победителите в предварително обявения регионален ученически конкурс на тема „140 години Свобода. Героите и събитията от моя роден край“.

Припомняме, че в началото на учебната година ученици от училищата в Мирково, Чавдар, Челопеч, Златица, Пирдоп, Копривщица и Етрополе бяха поканени да участват в конкурса със свои произведения в две категории – за рисунка и писмена творба. Писмената творба можеше да бъде стихотворение, съчинение, есе или мултимедийна презентация. В конкурса взеха участие ученици в две възрастови групи – от 5 до 7 клас и от 8 до 12 клас. Творбите, посветени на Освобождението от Османско владичество или на събитията, довели до възкресението на българския народ, бяха оценени от жури в състав: графичният дизайнер доц. Цветан Илиев, редакторът Любов Шишкова и историкът д-р Антоан Тонев.

На 11 юни бяха наградени победителите в конкурса от СУ „Св. Паисий Хилендарски” и АТПГ. Най-добрата писмена творба сред участниците от АТПГ се оказа на Анна Георгиева. Училището беше наградено с интерактивно устройство.

В СУ „Св. Паисий Хилендарски” първото място за рисунка сред учениците от 5 до 7 клас получи Михаела Щъркова. За писмена творба при малката възрастова група първи награди получиха Константина Медарова за нейното стихотворение и Мартин Хайнов за съчинението си. В рисуването при участниците от 8 до 12 клас най-добра беше Елица Владимирова, а за писмена творба в същата възрастова група първа награда получи стихотворението на Владимира Пушкарова. Училището получи абонамент за 1 година за платформата „Мудъл”.

Грамотите и предметните награди от първо до трето място в отделните категории и възрастови групи връчи представителят на компаниите-организатори София Торолова.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-06-12 16:50
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"