Учен от ЦЕРН гостува в ЧПГЧО-Челопеч

2019-11-13 15:44
 

На 12 ноември в Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение в Челопеч гостува български учен от екипа на ЦЕРН в Швейцария. Д-р инж. Георги Анчев, който е родом от с.Мирково и е част от българския екип от учени в ЦЕРН гостува в частната гимназия по покана на преподавателя по физика и астрономия Мария Динекова. Срещата беше посветена на 20-та годишнина от присъединяването на България към ЦЕРН.

Учениците от професионалната гимназия бяха подготвили за срещата интересни материали като огъната филмова лента с историята на ЦЕРН, макети и дори стихове. Сред официалните гости бяха Росица Иванова – началник на Регионалната инспекция по образование, Надя Кантарева-Барух, директора на гимназията Николай Кръстев и малка група ученици заедно с преподавателя си от гр.Самоков.

Д-р инж. Георги Анчев запозна учениците с работата си в ЦЕРН. Той разказа подробности за различните проекти, които учените провеждат в лабораториите и резултатите от тях. С презентации, снимки и кратки филмчета той показа любопитни факти от иначе строгата работа на един учен в Швейцария. Анчев проведе викторина с тематични въпроси, а отговорилите правилно получиха награди.

В края на срещата всички се почерпиха със специално подготвените сладки под формата на елементарни частици.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Каква трябва да е заплатата на кмета във Вашата община?
В максимален размер
3000 - 4000 лева/месечно
2000 - 3000 лева/месечно
1000 - 2000 лева/месечно
В минимален размер

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален филм
  • 18:30 - Документален филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 21:30 - Документален филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"