Учебните заведения в Пирдоп посрещнаха своите възпитаници

2020-09-15 17:19
 

На 15 септември, в двора на централната сграда на Детска градина „Пека и Карло Чоконяни” в Пирдоп, се състоя тържество по случай откриването на новата учебна година. Поради епидемиологичната обстановка, тази година тържеството се състоя в присъствието само на най-големите деца и техните родители. Гости на тържеството бяха кметът на община Пирдоп Ангел Геров, заместник кметът Мария Шентова и председателят на общинския съвет Васил Кафеджиев.

Приветствени думи към децата отправи директорът на детското заведение Дамянка Алипиева. Тя им пожела да са живи и здрави и да бъдат добри и послушни. Поздравление към малчуганите отправи и кметът Геров, който пожела на децата много успехи. Най-големите възпитаници на детското заведение от подготвителната група поднесоха богата програма от стихчета и песнички.

Малчуганите бяха посрещнати в детската градина с питка и сол.

НУ „Тодор Влайков” също посрещна своите ученици. В празничната сутрин на 15-ти септември беше даден старт на новата учебна година. Както всяка година в двора на училището се проведе празнична церемония. Директорът на училището Евдокия Богданова приветства ученици, родители и гости и пожела успешна нова учебна година. По-големите възпитаници на учебното заведение изнесоха кратка поздравителна програма. От името на родителите Ивелина Христова поздрави всички първокласници. Събитието беше уважено от кмета на община Пирдоп Ангел Геров, заместник кмета Мария Шентова и председателя на ОбС – Васил Кафеджиев. Геров поздрави всички ученици и им пожела здраве и присъствена учебна година. Удари първият училищен звънец. Малките първокласници за първи път прекрачиха прага на училището.

С тържество започна новата учебна година и в СУ „Саво Савов”. По традиция, началото беше дадено с химна на Република България и издигане на родния трибагреник. Беше посрещнато и училищното знаме. На събитието присъстваха кметът на община Пирдоп Ангел Геров, множество учители, ученици, родители и гости. С рецитал и музикални изпълнения възпитаници на средното училище поздравиха всички свои съученици и приятели. Приветствие към присъстващите отправи директорът на гимназиалното училище Цвятко Четьов. В словото си той отбеляза, че бъдещето се случва в училището и призова всички да почитат училището и учителите. Четьов специално приветства с «Добре дошли» осмокласниците и най-малките си възпитаници - петокласниците. Кметът Геров поздрави младите хора и техните преподаватели с началото на учебната година. Той  даде заръка на преподавателите тази година резултатите от олимпиадите да бъдат удвоени. Отец Недко Бръмбаров отслужи тържествен водосвет за здраве и успехи. Удари първият училищен звънец и тържествено бяха посрещнати учениците на гимназията.

Тържество по повод старта на учебната 2020/2021 година се състоя и в ПГТХТ в Пирдоп. Дворът на училището беше изпълнен с нетърпеливи млади хора и техните преподаватели. Кметът Геров пожела на всички здрава и успешна учебна година. С пожелания за отлични резултати бяха посрещнати възпитаниците на училището.

Учебните заведения в Пирдоп получиха поздравителни адреси от национални и местни институции и съсловни организации.

Тържествата се проведоха при спазване на всички противоепидемични мерки.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"