Тече третият етап от акция Зима

 

От 20 ноември до края на месеца се реализира третият етап на акция „Зима“, фокусиран върху техническата изправност на моторните превозни средства.

През тези 10 дни екипите на полицията ще следят автомобилите да са с гуми, подходящи за движение при зимни условия. Освен това ще се проверява изправността на стъклопочистващите и осветителните системи на автомобилите.

Припомняме, че от средата на ноември до края на март леките автомобили трябва да са с гуми с минимална дълбочина на протектора от 4 мм, да имат изправни светлини и чистачки. До средата на този месец акцията имаше по-скоро предупредителен характер, но вече има и глоби. Санкциите за технически неизправности варират от 50 до 500 лева в зависимост от характера им.

Преминаването към зимния сезон води до увеличаване броя на произшествията, които освен с несъобразена или превишена скорост се характеризират и с подценяване от страна на водачите на необходимостта от подготовка на автомобилите за зимните условия.

Водачите трябва да обърнат внимание на автомобилите си, но и да се пренастроят за управление при зимни условия.

 

Публикувана на: 2021-11-23
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"