2019.05.22
сряда
09:00
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Средногорието протестира срещу цените на горивата

Средногорието протестира срещу цените на горивата

Масови протести блокираха страната през вчерашния неделен ден. В десетки градове протестираха срещу високите цени на горивата, срещу законопроекта, с който ще се увеличи цената на задължителната застраховка „Гражданска отговорност” и на данъците за автомобилите. Множество граждани от района на Средногорието се включиха към националните протести. Стотици автомобили и жители на целия район подкрепиха националните протести като в следобедните часове на неделния ден се събраха в района на автогарата в Пирдоп. Масовото недоволство беше организирано в социалните мрежи като главен организатор беше Станислав Велков.

С шествие с автомобилите си протестиращите се отправиха към бензиностанциите край Пирдоп и преминаха през целия град. Всички водачи използваха клаксоните си, за да изразят своето недоволство, а спътниците им развяваха българския трибагреник. Шествието стигна до източния вход на града, където стотиците автомобили блокираха подбалканския път София-Бургас за половин час. Под съпровод от бунтовни песни, развявайки българския трибагреник, и със скандирания „Оставка”, „Мафия” и „Българи, юнаци”, протестиращите изразиха недоволството си срещу политиката на управляващите. Движението беше блокирано и се образуваха дълги опашки от автомобили и в двете посоки.

Служители на реда от районното полицейско управление в Пирдоп охраняваха протеста, който протече мирно и без сериозни произшествия.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-11-12 16:06
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"