2019.05.22
сряда
09:02
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Спортисти наградиха кмета на Челопеч

Спортисти наградиха кмета на Челопеч

Кметът на община Челопеч поздрави националните ни борци за успехите им в европейското първенство в неолимпийските стилове.

Припомняме, че на Европейско първенство по борба на неолимпийските стилове, проведено в Сърбия, нашите национали грабнаха уникалните 27 медала, като завоюваха впечатляващите 9 титли. Тимът ни участва с пълни отбори в трите стила - белт рестлинг (борба с колани), алиш (свободен и класически стил) и казах куреш. Това стана възможно с подкрепата на община Челопеч и кмета Алекси Кесяков.

По този повод двама спортисти от отбора по борба - Мария Оряшкова и Станимир Чернев, които са родом от района, и техният треньор Петър Дойнов посетиха Челопеч. Те изказаха своите благодарности към кмета Кесяков за подкрепата и му подариха спортен екип и фланелка. В знак на благодарност кметът беше удостоен и с плакет. Той получи купа от първенството и златен медал на Оряшкова, с уговорката да бъдат поставени в специален кът в спортен комплекс „Хармония”. Плакет за принос получи и общинския съвет на Челопеч.

Срещата продължи с разговори между домакини и гости. Гостите разказаха за участието си в първенството и пътят до успехите. Кесяков поздрави за титлите и медалите и покани спортистите да съдействат за развитието на борбата в Челопеч и района. Кметът увери, че интересът към този спорт сред младите е голям и има нужда от компетентна помощ.

Двете страни изразиха готовност да превърнат Челопеч в европейски център за тренировки, състезания, лагери и демонстрации, в които младите борци на федерацията да обучават и тренират състезатели от Челопеч и района.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-06-13 17:21
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"