2018.10.23
вторник
15:43
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Служители на ЮЗДП извършиха хиляди проверки за месец

Служители на ЮЗДП извършиха хиляди проверки за месец

Общо 3977 проверки са извършили през октомври служителите по опазване на горите в териториалните поделения и мобилни контролни звена на Югозападното държавно предприятие. 997 от проверките са на обекти, в които се извършва дърводобив, 1113 – на превозни средства, транспортиращи дървесина, 1726 – на ловци и 141 – риболовци и други физически лица.

Съставени са 44 констативни протокола и 31 акта за нарушения, от които 30 – по Закона за горите, и един – по Закона за лова и опазване на дивеча. И през октомври най-често констатираните незаконни дейности са свързани с транспортиране на дървесина без контролна горска марка и превозен билет.

Задържани са 190 кубически метра дървесина и 15 пространствени куб. метра дърва за огрев,  две каруци, моторен трион и други инструменти за дърводобив.

Системните проверки на служителите на ЮЗДП продължават, като остава засилен контролът в районите с висока концентрация на нарушения. ЮЗДП напомня, че при сигнал на тел. 112 в рамките на един час е готово да реагира на всяко съмнение за нередности в горите.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2017-11-13 14:46
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"