«Шарени мъниста» с приз от международен фестивал

2018-09-05 15:50
 

От 23 август до 2 септември се състоя VIII Световен шампионат по фолклор “World Folk 2018” – Несебър. На сцени в Несебър, Поморие, Обзор, Свети Влас и Бургас различни състави от страната и чужбина представиха своя репертоар от песни, танци и обичаи.

Във форума взеха участие Детска фолклорна формация „Шарени мъниста” към читалище „Напредък” – Пирдоп, с ръководител Марияна Върбанова. Групата взе участие и в дефилето в центъра на Обзор, където заедно с изпълнители от Индонезия, Иран, Русия и други чужди групи представиха пред публиката традиционни български песни.

В амфитеатъра в Обзор формацията се състезава в категорията „Групи за народни песни, модерен аранжимент на фолклорна музика” с песните „Не бързай, Слънчо”, „Седянката на развала”, „Дилмано, Дилберо” и „Кафал свири”. На сцената на Свети Влас, следващата вечер, групата представи отново репертоара си и получи заслужено златен медал в категорията, номинация Grand Prix „Златен Орфей”, лауреатско звание, диплом за откритие на Световния шампионат по фолклор и специалната награда на Европейската асоциация по фолклор.

Ръководителят на групата изказа сърдечни благодарности на „Аурубис България” и читалище „Напредък” за подкрепата.

 

Добавена от: Иванка Господинова Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"