2019.09.17
вторник
02:12
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Състоя се заседание на ОбС-Златица

Състоя се заседание на ОбС-Златица

На 17 юли се проведе редовно заседание на ОбС-Златица. Присъстваха 12 от 13 общински съветника. Предварителният дневен ред беше допълнен с още няколко въпроса за разглеждане.

Заседанието започна с разглеждането на сигнал до кмета и общинските съветници от родители на деца от ДГ „Вяра, Надежда, Любов“, които съобщават за нередности в управлението на детското заведение. Повод за сигнала е конфликт между част от родителите заедно с част от възпитателките и наскоро назначения директор Петя Павлова. Родителите съобщиха на съветниците, че директорът е назначен без конкурс и настояха пред кмета да бъде проведен конкурс за длъжността. Кметът Магдалена Иванова пое ангажимент да проведе конкурс и да назначи спечелилият го. По думите й, това трябва да се случи до края на месец август.

В изказванията и питанията гражданинът Шиеков постави въпроса за създаването на комисия от общински съветници, която да посети топлата връзка в сградата на училището и да установи техническото й състояние. Той представи снимки от там.

Шиеков съобщи на общинските съветници за възникнал конфликт в ръководството на читалище „Христо Смирненски“. По думите му има съмнения, че секретарят на културната институция Дочка Белишка е извършила сериозно нарушение на финансовата дисциплина. Поискан е достъп по Закона за достъп до обществена информация с оглед изясняване на казуса.

Общинските съветници преразгледаха и препотвърдиха свои решения 365 и 366 от 19.06.2018 г., касаещи продажбата на УПИ-та, не приеха отчета на кмета за изпълнението на актовете на общинския съвет в периода януари-юни 2018 година и дадоха съгласие за финансиране на ветерана по кану-каяк Милен Митов за участието му в световно първенство в Португалия.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-07-18 15:44
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"