Състоя се заседание на ОбС-Златица

2018-07-18 15:44
 

На 17 юли се проведе редовно заседание на ОбС-Златица. Присъстваха 12 от 13 общински съветника. Предварителният дневен ред беше допълнен с още няколко въпроса за разглеждане.

Заседанието започна с разглеждането на сигнал до кмета и общинските съветници от родители на деца от ДГ „Вяра, Надежда, Любов“, които съобщават за нередности в управлението на детското заведение. Повод за сигнала е конфликт между част от родителите заедно с част от възпитателките и наскоро назначения директор Петя Павлова. Родителите съобщиха на съветниците, че директорът е назначен без конкурс и настояха пред кмета да бъде проведен конкурс за длъжността. Кметът Магдалена Иванова пое ангажимент да проведе конкурс и да назначи спечелилият го. По думите й, това трябва да се случи до края на месец август.

В изказванията и питанията гражданинът Шиеков постави въпроса за създаването на комисия от общински съветници, която да посети топлата връзка в сградата на училището и да установи техническото й състояние. Той представи снимки от там.

Шиеков съобщи на общинските съветници за възникнал конфликт в ръководството на читалище „Христо Смирненски“. По думите му има съмнения, че секретарят на културната институция Дочка Белишка е извършила сериозно нарушение на финансовата дисциплина. Поискан е достъп по Закона за достъп до обществена информация с оглед изясняване на казуса.

Общинските съветници преразгледаха и препотвърдиха свои решения 365 и 366 от 19.06.2018 г., касаещи продажбата на УПИ-та, не приеха отчета на кмета за изпълнението на актовете на общинския съвет в периода януари-юни 2018 година и дадоха съгласие за финансиране на ветерана по кану-каяк Милен Митов за участието му в световно първенство в Португалия.

 

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Научно-популярен филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информациона емисия
 • 20:50 - Научно-популярен филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"