2019.09.17
вторник
02:07
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Самодейци танцуваха в Антон

Самодейци танцуваха в Антон

В рамките на празничната програма на община Антон  по повод празника на селото се състоя концерт на самодейни състави и традиционното надиграване.

В петъчната вечер на 4 май салонът на читалище „Христо Ботев” се изпълни с жители и гости на Антон за организирания концерт. От сцината се изявиха самодейни състави от селото и района. Програмата започна с изпълненията на най-малките жители на Антон – децата от детската градина. Техните танци предизвикаха бурните аплодисменти на публиката. Концертът продължи с изпълнения на клуб по модерни танци „Танцуващите ангели” от Мирково и мандолинния оркестър „Петър Панов”. В програмата се включиха и детският танцов състав „Джемина” от Антон, женски хор „Шарена китка”, учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и вокална формация „Фантазия” към пирдопската гимназия.

В съботния ден на 5 май центърът на селото стана сцена на традиционното гергьовско надиграване за народни танци „Край извора”.

В мероприятито взеха участие танцовите състави „Джемина” – Антон, „Светлина” – Душанци, „Мирковско хоро” - Мирково, Кръшно хоро” – Копривщица, „Средногорско веселие” – Чавдар, „Българче” – Челопеч, „Средногорска младост” – Пирдоп, „Планински извор” – Антон, „Средногорие” - Златица. Надиграването нямаше състезателен характер. Всички участници и техните ръководители получиха от община Антон подаръци и грамоти за участие. Събитието завърши с извиването на общо дълго хоро. 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-05-08 17:15
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"