2018.10.23
вторник
13:32
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Ротари събра пари за децата на Средногорието

Ротари събра пари за децата на Средногорието

На 9 декември в Пирдоп се състоя традиционният коледен благотворителен бал на Ротари клуб Пирдоп. Благотворителното събитие се състоя в ресторант “Паскал” от 19 часа в съботния ден.

По традиция коледният бал на Ротари клуб Пирдоп събира средства за различни каузи. Тази година ротарианците заложиха на проект, с който да се осигурят модерни системи за пречистване на вода във всичките детски градини на територията на Средногорието. Благотворителният коледен бал премина под мотото “Чиста вода за децата на Средногорието”.

Сред присъстващите гости на елитното събитие бяха членовете на Ротари клуб Пирдоп, представители от ротарианските клубове от Карлово, от Пирот в Сърбия и Охрид в Македония, народният представител Лало Кирилов, кметовете Цветанка Йотина, Магдалена Иванова, Ангел Геров и Пенчо Геров, директори и представители на държавни и общински институции, представители на бизнеса и много други.

Събието започна с химните на Република България и на Ротари клуб Пирдоп. Президентът на Ротари клуб Пирдоп Цветан Бакърджиев приветства присъстващите и сподели как се е родила идеята за проекта, с който организацията ще осигури чиста вода за децата. Той благодари на партньорите на проекта в лицето на кметовете на седемте общини и едрия бизнес в Средногорието.

Поздравителната програма започна с изпълненията на децата от ДГ “Слънце” от Златица, които с песнички и кратки театрални сценки поздравиха присъстващите. След тях на сцената се изявиха талантите от Брас бенд “Елексир” – Ловеч, които завладяха публиката с изпълненията си на живо.

По традиция беше разиграна благотворителна томбола и търг, в които гостите на коледното събитие печелеха подаръци и наддаваха за различни предмети. Всички събрани средства от благотворителното участие във вечерта, от събраните доброволни средства за каузата, от благотворителната томбола и продажби ще бъдат използвани за финансиране на благотворителната инициатива.

Събитието събра над 15 000 лева за каузата от дарители, включително от «Дънди Прешъс Металс Челопеч», «Аурубис България», «Елаците-Мед» и «Ди Би Карго България». Събраната сума е достатъчна за изпълнението на проекта. Очаква се той да бъде реализиран до средата на 2018 година.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2017-12-11 16:14
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"