Ремонтът на стадиона в Пирдоп продължава

 

Основният ремонт на стадиона в Пирдоп продължава и през тази година. Проектът започна в средата на 2021 година и има за цел основно да ремонтира спортното съоръжение. Извършват се много и различни строително-ремонтни работи, свързани с подмяната на тревната настилка, осигуряване на осветление, видеокамери за наблюдение, подмяна на местата за резервните състезатели и лекоатлетическата писта.

По думите на кмета на община Пирдоп Ангел Геров се извършва ремонт, какъвто не е правен на съоръжението досега.

„Беше отнет около 5 сантиметра от най-горния слой на тревното покритие, фрезоваха го, извадиха старите коренища, а имаше и едно пръскане с хербицид за да могат да ликвидират тревата, ръчно се извадиха корените, които не са успяли да ликвидират. Монтирана е поливната система, изградена е вече. Затрупаха я, докараха и пясъка и заваля. В момента пясъка, който е доставен, трябва да бъде разтлан по игрището, да бъде пак фрезовано. След това имат специални трактори, които са с лазерни нивелири за да дадат наклона на игрището за оттичане на водата и засаждане на новата трева и трябва да я изчакаме да поникне. Това, което фирмата гарантира е, че към края на май месец този терен ще може да се използва за официални срещи“.

През тази година заедно с подмяната на тревната настилка е планиран и ремонт и подмяна на лекоатлетическата писта. Очаква се до края на 2022 година спортното съоръжение да е изцяло готово за нуждите на спортистите.

 

Публикувана на: 2022-01-13
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"