2019.05.22
сряда
09:02
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Проведоха се приключенски игри в Ботевград

Проведоха се приключенски игри в Ботевград

12 отбора от 14 града в страната с общо 110 участници се включиха в  състезателната част на екстремното събитие „Приключенски многобой - Ботевград 2018“, част от „Приключенски Екстрийм Тур“, провело се този уикенд на крепост „Боженишки Урвич” край с. Боженица.

Съботният ден стартира с официално посрещане на всички ентусиасти, готови да се включат в приключенската игра. В първия от общо два старта за деня тръгнаха 6 отбора. Сред екстремните предизвикателства бяха катерене по скали, спускане по алпийско въже на рапел, спускане по въжен тролей, умения за стрелба с лък, задачи с ориентиране и логика.

Всички отбори получиха купи и индивидуални грамоти.

За присъстващите, които не взеха участие в екстремните изживявания, бяха предвидени други занимания. Петима късметлии от посетителите си спечелиха ваучер за моторен полет с паратрайк. Иновативното събитие продължи и в неделния ден, когато крепостта покоряваха деца от 3 училища в община Ботевград. Екипирани и под зоркото око на професионални инструктори, децата учеха тънкости в скалното катерене и стрелбата с лък.

Поредицата екстремни мероприятия на „Приключенски Екстрийм Тур“ продължава. Следващите събития ще бъдат в Мездра, София и Своге.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-06-13 17:18
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"