2019.07.19
петък
11:58
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Проведе се «Аурубис Средногорие велотур»

Проведе се «Аурубис Средногорие велотур»

За поредна година „Аурубис България” организира и проведе „Аурубис Средногорие велотур”. Тази година събитието беше по-мащабно, а трасето, което колоездачите преминаха, беше 55 километра. Стартът беше даден в Горна Малина, където участие взе кметът на общината Ангел Жиланов, а финалът беше в центъра на Пирдоп, където кметът Ангел Геров приветства участниците. 200 професионалисти и любители колоездачи от района и страната преминаха през Байлово, Смолско, Мирково, Златица и Челопеч. Сред участниците бяха 25 служители и мениджъри от компанията-организатор. Имаше мениджъри и служители от големи компании от страната. Походът няма състезателен характер. Идеята е да се популяризира Средногорието като място за отдих и туризъм. За първи път тази година имаше такса за участие, средствата от която ще бъдат предоставени за благотворителни каузи в Пирдоп и Златица.

С цел компактност на участниците и безопасността им множеството колоездачи бяха разделени на две групи. Първата група от професионалисти и сериозни велосипедисти, сред които традиционно бяха изпълнителният директор на „Аурубис България” – Тим Курт и дерикторът „Производство” – Димо Кирилов, финишира в центъра на Пирдоп с около час преди втората група. Сред любителите имаше и много деца и цели семейства. 11-годишният Христо Генчев от София премина трасето със своя приятел и сподели, че следващият път пак ще участва.

Христо Генчев: Този последния рунд беше най-хубавия и се чувствам много добре, че успях да го преодолея.

Най-възрастният участник от сериозната група беше служителят на компанията-организатор – 57-годишният Алипия Луканов, а най-малкият участник на велотура беше Светослав Добрев. На 1 година и 4 месеца той взе участие с по-голямото си братче, майка си и баща си. Бащата Любен сподели, че е ядрен химик, но го привлича адреналина от любимото занимание.

Любен Добрев: За първи път караме в този велопоход. Много добре е организиран, много е хубаво, децата много се зарадваха. Човек когато си обича рабоата изпитва неописуемо удоволствие, а с колелото е още по-добре.

Всички участници получиха сувенирни подаръци от „Аурубис България” и спортен клуб „Бегач”.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-07-08 15:56
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"