2019.02.23
събота
20:01
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
При наличие на задължение не се ползва данъчно облекчение

При наличие на задължение не се ползва данъчно облекчение

От Националната агенция по приходите съобщават, че промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица предвиждат данъчните облекчения да се ползват при условие, че данъчно задълженото лице няма подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към датата на подаване на годишната данъчна декларация.

Това се отнася за данъчни облекчения за лица с намалена работоспособност, за лични вноски за доброволно осигуряване,  застраховане, за осигурителен стаж при пенсиониране, за деца, за облекчение за дарения, облекчение за млади семейства, за деца с увреждания или за извършени безкасови плащания.

Във връзка с тази разпоредба е необходимо всеки да проверява данъчно-осигурителната си сметка в НАП. Това се извършва най-лесно с ползване на персонален идентификационен код или на място в офис на НАП. При наличие на публични задължения е необходимо те да бъдат заплатени преди подаване на годишната данъчна декларация, за да могат лицата да  ползват данъчните облекчения.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-02-13 16:00
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"