Предстои празникът на хижа "Мургана"

2019-07-12 15:33
 

На 13 юли, събота, от 11:00 часа жители и гости на Челопеч ще имат възможност да отпразнуват заедно традиционния празник на хижа „Мургана”, организиран от общината и туристическото дружество.

По повод празника ще бъде организиран и традиционният поход до хижата, който ще стартира рано сутринта от чешма "Драганчовец". Желаещите да участват в него ще имат на разположение водач, а към похода ще се включат и родители и участници в предизвикателството "Планинарство, туризъм и оцеляване". За всички останали гости на празника е осигурен автобусен транспорт от спирката в Челопеч.

В празничната програма са предвидени много игри, забавления и награди. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижи и Мъжка фолклорна група „Огражденска четворка”.

Припомняме, че първата копка на хижата е направена през 1967 година. „Мургана” е открита на 17 юли и затова в най-близката събота до тази дата се организира празник на мястото.

 

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"