2019.09.17
вторник
02:08
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Предстои празникът на хижа "Мургана"

Предстои празникът на хижа "Мургана"

На 13 юли, събота, от 11:00 часа жители и гости на Челопеч ще имат възможност да отпразнуват заедно традиционния празник на хижа „Мургана”, организиран от общината и туристическото дружество.

По повод празника ще бъде организиран и традиционният поход до хижата, който ще стартира рано сутринта от чешма "Драганчовец". Желаещите да участват в него ще имат на разположение водач, а към похода ще се включат и родители и участници в предизвикателството "Планинарство, туризъм и оцеляване". За всички останали гости на празника е осигурен автобусен транспорт от спирката в Челопеч.

В празничната програма са предвидени много игри, забавления и награди. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижи и Мъжка фолклорна група „Огражденска четворка”.

Припомняме, че първата копка на хижата е направена през 1967 година. „Мургана” е открита на 17 юли и затова в най-близката събота до тази дата се организира празник на мястото.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-07-12 15:33
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"