Незаконно притежавани боеприпаси, оръжия и ловни трофеи са иззети при полицейска операция на територията на РУ- Пирдоп, съобщават от ОДМВР. Полицейските действия са извършени от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР- София и колегите им от РУ- Пирдоп. Извършени са претърсвания на три частни адреса- два в Златица и един в Пирдоп. На единия, обитаван от криминално проявен и осъждан мъж, са открити 11 патрона различен калибър, три мобилни радиостанции, въздушна пушка, както и четири лови трофея от сърна, всичките без надлежно разрешително за притежаването им. От служители на Изпълнителната агенция по горите е съставен констативен протокол, а трофеите са описани и иззети по надлежния ред. В къщата на друг криминално проявен и осъждан мъж от Златица, криминалистите открили и иззели комбинирана пушка с две различни цеви. 68- годишен пирдопчанин е задържан за срок до 24 часа, след като от дома му били иззети самоделно направен боен пистолет, късоцевна пушка и 22 патрона. По случаите са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 339, ал.1 от НК.

В бюлетина от ОДМВР се съобщава още за това, че около 18.50 часа на 15 август в РУ- Пирдоп се получил сигнал за пътнотранспортно произшествие в района на 199 км на главен път 1-6. При огледа на местопроизшествието е установено, че мотоциклет „Ямаха“, движещ се в посока с. Антон, се е ударил в движеща се в същата посока каруца. Пострадал е мотоциклетистът, настанен за лечение с охлузни рани и фрактура на кости в областта на китката, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: ОД МВР София област

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"