ПГ-Златица изпрати Випуск 2024

 

В сутрешните часове на 14 май, дворът на ПГ „Златица“ гр. Златица се огласи от радостните възгласи на завършващите. Събитието започна с церемония по предаване и приемане на училищното знаме и предаване на огъня на знанието. Зрелостниците предадоха училищните атрибути на следващия випуск.

Третият випуск от дуалната форма на обучение със забавни стихчета бяха поканени от класната си ръководителка Петя Шентова. Те получиха подаръци от нея.  Младежите отброиха няколко пъти годините прекарани в училище.

Специален танцов поздрав зрелостниците получиха от децата от подготвителна група на Детска градина „Слънце“ Златица. Каките и батковците бурно аплодираха танца на момичетата и танца на момчетата. След поздрава малки и големи се събраха за обща снимка и отброиха заедно до 12.

Бяха прочетени благодарност към учителите и Клетвата на випуск 2024г. от двама зрелостника.

Със забавни стихчета бяха представени всички учители и помощен персонал в училището. Те получиха и специлни подаръчета – звънчета от дванадесетокласниците. По забавен начин беше представена и класната им Шентова със стих написан от нейната колежка Донка Георгиева.

За завършването си младежите бяха поздравени от кмета на общината Любомир Цветков.

/Любомир Цветков/

Цветков поднесе и букети с цветя на Баланова и Шентова. Той подкани младежите да отброят до 12.

Абитуриентите получиха и поздравителни адреси от партньорите на училището в дуалната система на обучение. Поздравления и пожелания бяха отправени и от председателя на общинския съвет в Златица -  Младен Медаров.

Всички учители и партньори на учебното заведение получиха цветя от абитуриентите.

Завършващите бяха поздравени и от директора Величка Баланова.

/Величка Баланова/

Тя връчи на четирима ученика, представили се на високо ниво по време на състезание, документи осигуряващи им прием в Минно-геоложкия университет. Тя благодари и на двама от тринадесетте зрелостника за отличното представяне на национално и международно състезание. 

Директорът Баланова плисна менче с вода, за да им върви по вода на младите хора.

По традиция, и този випуск посади дърво в двора, за да остави трайна следа в историята на училището. Милото тържество завърши със снимки за спомен.

 

Публикувана на: 2024-05-15
Добавена от: Нонка Клюнчева
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"