2019.04.19
петък
04:28
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Петрич отбеляза 142 години от Априлското въстание

Петрич отбеляза 142 години от Априлското въстание

На 12 май петричани отбелязаха 142 години от избухването на Априлското въстание.

Събитието започна с панихида в църквата „Свети Георги Победоносец”. С шествие, предвождано от Марчинг бенда към СУ „Св. Паисий Хилендарски” – Златица, присъстващите се отправиха към паметник-камбаната край селото. Присъстваха кметът на община Златица Магдалена Иванова и кметът на Петрич Николай Лилов. В чест на историческата дата пред монумента застана почетен караул от военно формирование. Присъстващите станаха свидетели на възстановка на събитията от преди 142 години. В представлението взеха участие самодейни състави с ръководител Цветина Грамова и членове на клубовете „Традиция” от региона и страната.

Приветствия отправиха кметовете Иванова и Лилов. Бяха поднесени венци и цветя пред монумента в памет на загиналите.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-05-14 16:53
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"