2019.08.22
четвъртък
22:00
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Педиатри на «Уни Хоспитал» ще преглеждат профилактично

Педиатри на «Уни Хоспитал» ще преглеждат профилактично

Над 800 деца от Дневен център за деца с увреждания „Дъга“, детските градини в селата Попинци, Оборище, Левски, Бъта и Поибрене, и училищата в община Панагюрище ще преминат на профилактични прегледи при педиатрите на МБАЛ „Уни Хоспитал“ - Панагюрище. Инициативата е част от годишната програма на общината и е съвместна с лечебното заведение.

Целите на профилактичните прегледи са: ранна диагностика и лечение на заболяванията в детска възраст и предотвратяване на настъпващите усложнения и хронифицирането им; провеждане на лечение в амбулаторни условия и намаляване на броя на хоспитализациите; възможност за лесен достъп до преглед при специалисти и повишаване на информираността за провеждане на самостоятелна превенция.

На 10 април започнаха прегледите на децата от детските градини, а в началото на учебната 2019/2020 година ще бъдат извършени консултациите с учениците от 1 до 4 клас.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-04-11 17:06
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"